Lid worden van het USC?

Lid worden van het USC?

Leuk dat je eventueel lid zou willen worden van het Utrechtsch Studenten Corps!

Ten eerste vind je op onze Instagram een goede sfeerimpressie van onze vereniging. Daarnaast word je op onze website onder het kopje 'scholieren' doorgestuurd naar de website van onze introductie tijd: https://www.introductiedagen.nl/. Op deze website tref je alle benodigde informatie aan. 

Planning: 
- De officiële UIT-week duurt van 10 t/m 13 augustus. Daarnaast doen wij er nog twee dagen bovenop tijdens de pré UIT op 8 en 9 augustus. 
- Tijdens de pré UIT en de UIT-week kun je logeren in een USC-huis. Meld je hiervoor aan op de bovengenoemde website. 
- Iedereen die lid wil worden dient alvorens de Kennismakingstijd te doorlopen. Deze begint op 13 agusutus. Hoe je je kunt inschrijven voor het USC (en dus de Kennismakingstijd) vind je ook op bovengenoemde website.
- Er is een leeftijdsgrens om lid te worden. Je dient op 22 augustus 2020 minimaal 18 te zijn en jonger dan 23 jaar oud.
- Wanneer je de Kennismakingstijd succesvol hebt doorlopen, kun je (als je dat wilt) hospiteren bij een van onze 80 USC-huizen. De hospiteerweek duurt van 24 t/m 29 augustus. 
- Alle introductieactiviteiten zullen zijn afgerond voor de start van het academisch jaar op maandag 31 augustus. 

Huisvesting:
- Let op: slechts 50% van onze leden woont in een Corpshuis. Als je het leuk vindt om in een corpshuis te wonen en kans te maken, raden we je aan:

  • Deel te nemen aan scholierenborrels die bij veel USC-huizen worden georganiseerd (vraag je kennissen en vrienden uit Utrecht bij welke huizen je terecht kunt)
  • Mee te doen aan het logeerprogramma in de USC huizen in de pre UIT en de UIT
  • Actief mee te doen aan de hospiteerweek

- De kans is dus ook 50% dat je niet in een Corpshuis terecht kunt. Daarom raden wij aan om altijd een alternatief achter de hand te hebben, eventueel samen met andere jongens die ook van plan zijn lid te worden.