Woolloomooloo

De Woolloomooloo, ook wel bekend als Hare Majesteits Eerste Discobar of de Woo, is een discotheek gelegen aan het Janskerkhof 14 in Utrecht. De discotheek is eigendom van het USC en wordt geëxploiteerd door een van onze commissies. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd sociëteit PHRM van het Utrechtsch Studenten Corps geconfisqueerd door de Duitse bezetter en als hun Utrechtse hoofdkwartier gebruikt. Toen het gebouw na de oorlog weer door het USC overgenomen werd, bleek dat de Duitsers een bunker in de tuin achter de sociëteit hadden gebouwd. 

Op de plaats van de bunker werd een nieuwe keuken en eetzaal gebouwd. Het USC verhuurde de eetzaal op zaterdag aan een burgerdansvereniging 'de Roetetoeties'. Op zondag vond er het zogenaamde weekendcafé plaats met muziek en dans. De zaterdag burgerdansclub werd opgedoekt in 1969. Vanuit het weekendcafé ontstond de Hare Majesteits Eerste Discobar de Woolloomooloo.

Sindsdien is de Woolloomooloo de bekendste studentendiscotheek van Nederland en trekt vijf dagen per week volle zalen voor alle studenten uit Utrecht en omstreken.

​Kijk op ook op https://www.zaalverhuur-utrecht.nl voor meer informatie!


Ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van de Woolloomooloo is er een boek geschreven. Neem een kijkje via de volgende link: https://woolloomooloo50.nl/