Commissies

Het credo van het Utrechtsch Studenten Corps is ‘voor leden en door leden’. Er bestaan dan ook vele commissies die de ruimte en de middelen van het USC krijgen om grote feesten, festivals, de UITweek en vele andere activiteiten te organiseren voor leden en niet-leden. Het participeren in een commissie en hiermee het mede-organiseren van een van de eerdergenoemde activiteiten is niet alleen leuk, maar ook een échte uitdaging en zeer leerzaam! Wil je contact opnemen met een commissie? Hieronder een overzicht van de commissies en hun activiteiten.

Centraal Financiële Commissie
De CFC is het overkoepelend sponsororgaan van het Utrechtsch Studenten Corps. De CFC draagt zorg voor de sponsors en de sponsorcontracten met betrekking tot de feesten en activiteiten, die het USC organiseert. Klik hier om de website te bekijken.

CFC.jpg

Ancient Party Commissie
De APC draagt zorg voor de organisatie van de Ancient Party. Het jaarlijkse, driedaagse intercorporale feest. 

Ancient.jpg

Maecenas Commissie
De Maecenas Commissie organiseert de Culturele Muziekweek Maecenas, een driedaags feest met talentenjachten, cabaret en optredens van bands en DJ’s.

Maecenas.jpg

Externe Commissie
De Externe Commissie organiseert tijdens de UIT-week de activiteiten op en rondom het Janskerkhof.    

Externe.jpg

Museumcommissie
Het Utrechtsch Studenten Corps is het enige Corps met een inpandig museum. De Museum Commissie draagt zorg voor het onderhouden van dit museum en het tentoonstellen van verschillende pronkstukken.

Museum.jpg

Utrechts Jazzfestival Commissie
De Utrechts Jazzfestival Commissie organiseert het jaarlijkse Jazzfestival op het Janskerkhof. Dit festival wordt voor alle inwoners van de stad Utrecht georganiseerd en vind plaats in de maand mei. Klik hier om de website te bekijken.

Jazzfestival.jpg

​Commissie Geel Kasteel

Commissie Geel Kasteel zorgt voor het onderhoud van de sociëteit. Maandelijks ontvangen zij taken van de Aedilis, die zij in samenwerking met de door hen gekozen Timmercommissie, voltooien. Dit kan variëren van het verven van de zaalmuren, het vervangen van plafonds of vloeren, of het in orde houden van de tafels waaraan tijdens de sociëteitsavonden geborreld kan worden.Geel_kasteel.jpg

Beat-rix commissie 
De Beat-rix Commissie is de commissie, die verantwoordelijk is voor het festival, dat wordt georganiseerd tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Op deze nacht en dag staan er meer dan 12.000 bezoekers op het Janskerkhof te feesten.