Sponsoring

Promotiemogelijkheden

Het Utrechtsch Studenten Corps kent meer dan 1.000 actieve leden en meer dan 7.000 actieve reünisten. De grote groep actieve leden en reunisten is voor veel bedrijven de ideale doelgroep om promotie onder te maken. Hieronder staat een overzicht met de verschillende activiteiten van het USC waar uw bedrijf promotie mee kan maken.

De Utrechtsche Studenten Almanak

De Almanak wordt sinds 1823 jaarlijks door de Commissie tot Redactie van de Utrechtsche Studenten Almanak gemaakt. Het fungeert als naslagwerk en bevat uiteenlopende informatie voor studenten. Niet alleen is de uitreiking een van de hoogtepunten van onze vereniging, daarnaast wordt het boek het hele jaar door intensief gebruikt. De Almanak bevat als vanouds alle namen, adressen en foto’s van de leden. Ook verslagen van de vereniging en de diverse gezelschappen worden gepubliceerd. Daarnaast bevat het boek vele foto’s van alle activiteiten die gedurende het jaar, zowel intern als extern, plaats hebben gevonden. Dit alles wordt afgewisseld met een groot aantal redactionele stukken. Ten slotte is er ruimte voor een Carrièregids en een Gouden Gids. De Almanak heeft een oplage van 1.400 exemplaren.

Ancient Party

De Ancient Party is een jaarlijks terugkerend studentenfeest dat wordt georganiseerd door het USC. Dit driedaagse feest vindt plaats in Sociëteit PHRM en de Woolloomooloo aan het Janskerkhof. Dit evenement, met jaarlijks 4.500 bezoekende studenten uit alle windstreken, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fenomeen in de Nederlandse studentenwereld met artiesten als Bakermat, Kav Verhouzer, Dio en Marco Borsato. Een week lang wordt de kroeg compleet verbouwd in het gekozen feestthema, ook staat er een glazen huis op Janskerkhof. Enkele studenten sluiten zich hier een week in op om radio te maken en geld in te zamelen voor het goede doel.

Culturele Muziekweek 'Maecenas'

Elk voorjaar organiseert het USC de Culturele Muziekweek ‘Maecenas’. Dit driedaagse evenement biedt studenten uit Utrecht de mogelijkheid in contact te komen met muziek, cultuur en cabaret. Naast verschillende liveoptredens van aanstormende studentenbandjes vindt er ook een talentenjacht plaats. Dit festival, met elk jaar meer dan 4500 bezoekers, wordt altijd opgehangen aan een internationaal bekende stad of thema. Maecenas biedt studenten naast een grandioos feest, ook een kans om boven zichzelf uit te stijgen in de talentenjacht of op een van de andere culturele activiteiten. Voor dit feest wordt geen toegangsprijs gehanteerd. Door het open en veelzijdige karakter van dit feest is Maecenas een begrip onder studenten in Utrecht.

ReünistenVox

De ReünistenVox is een jaarlijks terugkerend tijdschrift dat naar alle reünisten (oud-leden) van het Utrechtsch Studenten Corps wordt verstuurd. In dit tijdschrift staan interessante en relevante artikelen met betrekking tot leden en reünisten. Het jaar wordt besproken, nieuwe ontwikkelingen binnen de vereniging en de maatschappij en bijzondere prestaties van huidig leden of reünisten worden benoemd Dit tijdschrift wordt door 7.000 reünisten over de hele wereld gelezen en is het ideale medium om een grote groep hoger opgeleide mannen te bereiken.

Utrechtse Introductie Tijd (UIT)

In de derde week van augustus zal Utrecht weer in het teken staan van het naderend begin van het nieuwe academisch jaar. Om de beginnende studenten wegwijs te maken in de stad, organiseren de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht in samenwerking met diverse studentenverenigingen een introductieweek: de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Dit is met afstand het grootste studentenevenement in Utrecht en zodoende interessant om een grote groep studenten op een effectieve manier te bereiken. Voor alle aankomende studenten zal de UIT hun eerste en een belangrijke indruk zijn van hun studententijd. Utrecht zal vier dagen lang vol staan met studenten. Dankzij de centrale ligging van de sociëteit aan het Janskerkhof, de goede organisatie en een afwisselend programma hebben de evenementen van het USC een hoog aantal bezoekers. Door de drukbezochte activiteiten en evenementen kunnen wij u een interessant pakket aan promotiemogelijkheden bieden. Deze promotie vindt niet alleen tijdens de introductieweek plaats; ook in het voortraject. Dit voortraject zal bestaan uit twee grote feesten in de Woolloomooloo en een introductie weekend voor aankomende studenten.

Utrechts Jazz Festival

Op de derde zondag van mei vangt traditiegetrouw het Utrechts Jazz Festival aan, hetgeen net als voorgaande jaren in de openlucht zal plaatsvinden. Tijdens deze, tot dusver, zonnige dag zal er een breed scala aan Jazzartiesten te zien zijn op het historische plein in het hartje van Utrecht; het Janskerkhof. Het festival zal toegankelijk zijn voor de hele stad en de entree is gratis. Jong, oud, jazzliefhebber of geïnteresseerde, iedereen is hier uiteraard welkom. Naast de fantastische Jazzmuziek kan men genieten van al het culinaire de omgeving te bieden heeft. Van overheerlijke cocktails tot biologische pizza´s, niets is te gek tijdens deze dag. Het festival is dé gelegenheid om te zien wat de muzikale en culinaire omgeving van Utrecht allemaal te bieden heeft. Deze combinatie van muziek, dans, zon en een culinair hoogstandje hier en daar heeft meerdere jaren bewezen hét recept te zijn voor een fantastisch Pinksterweekend!

​Vox Studiosorum

Stem van de student, redactioneel samengesteld door leden van het Utrechtsch Studenten Corps en zijn vrouwelijke tegenhanger, Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging/ Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht (U.V.S.V./N.V.V.S.U.), geeft forum aan de mening van de leden. Het zogenaamde corpsmagazine kent inmiddels haar 147ste jaargang en komt jaarlijks zesmaal uit in een oplage van 2500 exemplaren. In de Vox wordt het gehele studentenleven onder de loep genomen; van een verslag van een lezing van oud-minister De Jager, georganiseerd door d’Algemeene Debating Club, tot de nieuwste roddels over de Corpsleden. Dit tijdschrift wordt van A tot Z gelezen, en het is voor uw organisatie dan ook zeker de moeite waard om dit medium in te zetten om uw boodschap op de studenten over te brengen.

WOOASE Festival

Aan het eind van elk academisch kalenderjaar organiseert het USC in samenwerking met de Woolloomooloo; het WOOASE Festival. Studerend Nederland verplaatst zich deze zomerse dag naar de Plas Middelwaard in Vianen om haar zomer in te luiden. Door de verschillende podia, de vele artiesten en een groot aanbod aan foodtrucks hapjes en drankjes is er deze dag voor ieder wat wils. Jaarlijks bezoeken 3000 studenten dit evenement en is het binnen een halfuur uitverkocht. Door de grootte van het evenement en de bijzondere indruk die de vele bezoekers nablijft is dit festival de uitgelezen kans om uw boodschap op de studenten over te brengen.

Contactpersoon:

Rik Tinga
​Centrale Financiële Commissie
​E-mail: cfc@usc.nl