Utrecht Union - Interview Jimmy Nelson

Utrecht Union - Interview Jimmy Nelson

Interview met topfotograaf Jimmy Nelson door de Utrecht Union  (klik)

De Utrecht Union is een nieuw studenteninitiatief voor en door Utrechtse studenten geïnspireerd door gelijknamige initiatieven uit Cambridge en Oxford. De Utrecht Union wil studenten in aanraking laten komen met excentrieke mensen en unieke perspectieven. Dit om studenten te laten realiseren dat er een enorme variëteit is in opvattingen en denkwijzen. Iets wat vaak onderbelicht is binnen je eigen, vertrouwde bubbel. 

Ter ere van de jaarlijkse Carrièredagen (11 februari 2021) van de Universiteit Utrecht zal de Utrecht Union een online interview lanceren met niemand minder dan Jimmy Nelson (1967). Jimmy begon zijn carrière als professioneel fotojournalist en heeft onder andere de strijd tussen India en Pakistan in Kasjmir en de oorlog in voormalig Joegoslavië vastgelegd. Wereldwijde bekendheid verwierf hij door zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij in drie jaar tijd de hele wereld heeft rondgereisd om 35 inheemse stammen vast te leggen. Het boek werd een katalysator voor een brede discussie over wat welvaart en rijkdom is en over hoe belangrijk het is dat mensen in touch zijn met zichzelf en de natuur.  

Wij zullen met Jimmy in gesprek gaan over zijn carrière, well-being en zijn bijzondere levenservaringen.  

Interesse in de Utrecht Union? Stuur hen dan een DM op onze Instagrampagina of stuur een email naar utrechtunion@gmail.com.