De Stichtweek 2020

De Stichtweek 2020

De Stichtweek 2020

Onder leiding van Stichting ‘t Sticht en de Stichtweek-commissie zal op maandag 26 oktober tot vrijdag 30 oktober de Stichtweek georganiseerd worden!

Om te beginnen, wat is de Stichtweek? De Stichtweek is een week die vol staat gepland met verscheidene activiteiten. Het doel van deze week is om kinderen en eenzame ouderen bij te staan. Juist in deze tijd waarin eenzaamheid een groot aandachtspunt is geworden, zal deze week belangrijker zijn dan ooit tevoren. Dankzij de inzettende leden van het Utrechtsch Studenten Corps en U.V.S.V / N.V.V.S.U staan er vele vrijwilligers klaar om hun steentje bij te dragen tijdens de Stichtweek. 
De Stichtweek zal op maandag beginnen met het achter-de-voordeur project, hierbij zal een vrijwilliger de ontmoeting met een hulpbehoevend persoon aangaan. Vervolgens gaat de vrijwilliger deze persoon helpen met een klus in huis of vergezellen met een kop koffie. Na deze spetterende openingsdag zal op dinsdag een live-interview met Splinter Chabot uitgezonden worden door Utrecht Union. Tijdens dit interview zal ingegaan worden op relevante onderwerpen zoals homoseksualiteit. Daarnaast zullen er tijdens deze week verschillende gerechten bereid en langs gebracht worden bij ouderen. Zo is er op woensdag 28 oktober ook een pannenkoeken bak-dag met Utrecht Cares en op donderdag 29 oktober zal Oma's Soep een dag lang geholpen worden. 

Al met al leven we met veel enthousiasme toe naar deze prachtige week! De vrijwilligers die na 7 lange maanden thuis zitten zullen iets prachtigs neerzetten voor de bewoners van Utrecht (voor met name ouderen en kinderen) die een fantastische week tegemoet gaan zien waar ze al lang naar hebben uitgekeken.

Neem vooral een kijkje op hun Instagram voor de georganiseerde activiteiten: STICHTING 'T STICHT

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen