Afgeronde Projecten

Zie hierbij de huizen die door het G.E.R.U. zijn gerealiseerd. We hebben de huisbewoners (toendertijd) gevraagd om een stukje te schrijven over hun ervaringen in hun nieuwe studentenhuis in het Sticht. Zie hieronder hun bevindingen. 

GERU_LOGO.jpg

Monseigneur van de Weteringenstraat 89

In oktober 2016 kregen wij te horen dat ons Corpshuis op de Jutfaseweg, waar we met negen jongens woonden, werd opgeheven. Dankzij de hulp en het netwerk van het G.E.R.U. hebben wij een prachtig pand gevonden waar een vergunning voor woningdelers op zat.

Mede door de hulp van het G.E.R.U. hebben wij een nieuw huis kunnen realiseren waar we met tien studenten van het Utrechtsch Studenten Corps op een mooie locatie kunnen wonen. Ons huis beschikt over een mooie tuin voor ons en onze hond. Het is voorzien van een woonkamer, een eetkamer en een mooie keuken. Het huis is een stichting, het mogelijke verlies van de continuïteit van ons huis is uiteindelijk dus omgedraaid naar een vooruitzicht van vele mooie jaren!

Monseigneur_van_de_Weteringstraat_89.jpg
Monseigneur van de Weteringstraat 89

Het Ultra Trajectum Project

Boothstraat 1bis

In 2015 is in samenwerking met de toenmalige Senaat is een oud kantoorpand verbouwd tot twee studentenhuizen die woonruimte bieden voor maar liefst 25 studenten. Sinds die tijd wonen wij met veel plezier in de bovenste van de twee huizen: Ultra Trajectum bis. De doorstroom is al sinds het begin goed geregeld en alleen onze hond Kees zal waarschijnlijk langer dan vijf jaar in ons huis verblijven. Omdat we op loopafstand wonen van de kroeg, de voorstraat en eigenlijk de gehele binnenstad komen wij hier niets te kort. Wij willen het G.E.R.U. bedanken voor de ondersteuning in de volbrenging van een draaiend corpshuis.

Boothstraat 1A

In 2015 zijn wij met twaalf jongens op de Boothstraat 1a, beter bekend als Ultra Trajectum, gehuisvest. Dankzij het G.E.R.U. konden wij dit pand, waar voorheen kantoorruimte en commissiekamers vertoefden, omtoveren tot een waar studentenhuis. Ons huis bevindt zich boven de Sociëteit en de Woolloomooloo en is daarmee het eerste inpandige kroeghuis van heel Nederland. Iets om trots op te zijn! Naast deze toplocatie zijn we in het bezit van een ruime zitkamer, grote persoonlijke kamers en bevinden de Voorstraat, Janskerkhof en het Neude zich op steenworpafstand.

Boothstraat_1.jpg
Boothstraat 1 (Ultra Trajectum)

Lange Jansstraat 23

Sinds de zomer van 2013 zijn wij de trotse bewoners van de Lange Jansstraat 23, vanwaar we door één oversteek op het Janskerkhof staan. We zijn geholpen door de kennis die het G.E.R.U. in huis heeft. De centrale ligging kent zijn voordelen voordelen, zoals dat we, als het mooi weer is, een drankje gaan drinken op de Neude. Onze kamers zijn geen balzalen, maar voor studentenbegrippen vrij ruim en het balkon vangt heel het jaar veel zon. Omdat we uit vier jaarlagen bestaan, zijn we direct erkend als corpshuis en zo hebben we ons plekje in Utrecht helemaal gevonden!

Ryelandtstraat 17

Met veel dank aan het G.E.R.U. zijn we op 25 september met 12 man verhuisd van deKerkweg 41 naar de Ryelandtstraat 17. Een mooie woning in een nieuwe wijk met veel studenten. De woning is gebouwd voor studenten en beschikt daardoor over een grote woonkamer en mooie ruime kamers. Ook hebben we een ruime tuin en een groot park in de buurt. Omdat het nieuwbouw is, hebben we ook een mooie schone keuken en eetkamer. Hierdoor hebben we praktisch gezien twee woonkamers en kan er geborreld en tv gekeken worden zonder gezeik. We zijn het G.E.R.U erg dankbaar voor hun inzet en zeer tevreden met het resultaat!

Goedestraat 15bis

Sinds mei 2016 wonen wij met 6 man aan de Goedestraat. Het is een mooie woning in hartje wittevrouwen en met 5 minuten lopen sta je op het Janskerkhof. Het huis beschikt over een fijne gemeenschappelijke ruimte en een aantal ruime kamers. Op het moment dat het huis gekocht is heeft het G.E.R.U. ons geholpen met het uitzoeken van de geschikte huisgenoten, waarvan we nu kunnen terugkijken op een erg soepel en goed verlopen proces. Na enkele maanden zijn we ook al geinstalleerd tot corpshuis en is het nu zaak dat het huis zo lang mogelijk voort zal blijven bestaan!

Singeldwarsstraat 32bis

Eind 2014 hebben wij met het G.E.R.U ons huis gerealiseerd op de Singeldwarsstraat. Wij zitten op loopafstand van het centrum en hebben een Albert Heijn om de hoek. Wij wonen met 7 jongens en alle kamers zijn ongeveer even groot. In onze woonkamer hebben wij een bar waar we aan eten en borrelen. Verder zijn wij een van de weinige, zo niet het enige corpshuis dat daadwerkelijk een bad in zijn badkamer heeft. Wij willen het G.E.R.U bedanken dat wij nu als huis mee kunnen draaien binnen het Corps.

Singeldwarsstraat_32bis.jpg
Singeldwarsstraat 32bis

Willem de Zwijgerstraat 29

In 2014 is door het G.E.R.U. en een investeerder een nieuw Corpshuis gerealiseerd aan de Willem de Zwijgerstraat. Vandaag de dag wordt dit huis bewoond door 11 jongens. Het huis is in erg goede staat en ligt in een mooie buurt aan het Wilhelminapark, waar zich ook meerdere Corpshuizen bevinden. Naast het regelen van ons huis, heeft het G.E.R.U. ons ook de mogelijkheid gegeven om zelf een groep jongens te vormen, waardoor we een erg hechte groep zijn die veel met elkaar onderneemt.

WdZ29.jpg
Willem de Zwijgerstraat 29

Willem de Zwijgerstraat 31bis

Via het G.E.R.U werden wij gewezen op de mogelijkheid om naar de Willem de Zwijgerstraat 31bis te verhuizen. Waar wij eerst met vijf jongens woonden, zijn wij nu gegroeid naar twaalf. Dit is de gezelligheid zeker ten goede gekomen! We doen nu geregeld leuke  dingen met zijn allen, zoals huisavonden, huisweekenden, feesten en samen de stad in om een biertje te drinken. Het is een goede buurt en de stad is goede bereikbaar. Wij zijn het G.E.R.U erg dankbaar voor het mogelijk maken van deze kans!

WdZ_31bis.jpg
Willem de Zwijgerstraat 31bis

Prins Hendriklaan 46

Met grote dank aan het G.E.R.U. zijn wij dit jaar (2014) met zijn vijven ingetrokken op de Prins Hendriklaan 46. Het huis is een boven- en hoekwoning in een gezellige straat vlakbij het Wilhelminapark. We hebben een ruime gemeenschappelijke ruimte en een fijne keuken.  De wijk waar we in wonen is zeer rustig en heeft een gezellige uitstraling. De stad is zeer dichtbij, we zijn op de fiets binnen drie minuten in het centrum en als we boodschappen moeten doen lopen we daar in nog geen drie minuten heen. Het G.E.R.U. heeft ons geholpen om dit huis te krijgen maar heeft er ook voor gezorgd dat wij uiteindelijk zelf onze groep konden samenstellen, hierdoor zijn we veel meer een studentenhuis dan een groep studenten op kamers. We ondernemen veel met elkaar: huisweekend, huisavond, pokeren en natuurlijk lekker bankhangen zijn een paar voorbeelden.

Prins_Hendriklaan_46.jpg
Prins Hendriklaan 46

Biltstraat 112

In 2014 zijn wij met twaalf jongens op de Biltstraat 112 gaan wonen. Dankzij het G.E.R.U. konden wij in dit enorme pand (voorheen een kantoor) trekken. Door een goed uitgestippeld hospiteerplan hebben we een mooie groep gasten en is er al in de eerste zomer sprake van doorstroom. We genieten zeer van ons nieuwe huis, de ruime kamers en de enorme tuin, waar wij in de zomer veel profijt van zullen hebben en onze keuken en gemeenschappelijke ruimtes zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien wonen we in Wittevrouwen, een buurt waar veel studentenhuizen (en andere corpshuizen) te vinden zijn. De Biltstraat is naast een gezellige studentenstraat ook een straat met vele winkels en gezellige cafétjes en restaurants, de supermarkt is op kruipafstand en het centrum van Utrecht is om de hoek.

Biltstraat_112.jpg
Biltstraat 112

Justus van Effenstraat 40

In 2013 kregen wij de kans met acht jongens op de Justus van Effenstraat 40 te gaan wonen. Het G.E.R.U. heft dit pand samen met de investeerder weten te vinden. In deze straat staan al meerdere studentenhuizen van het Utrechts Studenten Corps, dus we kunnen met recht zeggen dat we in een leuke studentenbuurt wonen. We beschikken over een luxe keuken en ruime woonkamer, daarnaast hebben we een ruime tuin en een groot balkon waar we in de zomer op kunnen relaxen. We hebben een goede relatie met onze huisbaas. In overleg met het G.E.R.U. hebben we ervoor gezorgd dat we dit jaar al zelf onze nieuwe huisgenoten konden kiezen, waardoor we nu een hecht collectief zijn.

Justus_40.jpg
Justus van Effenstraat 40

Griftstraat 46bis

Dankzij het G.E.R.U. wonen wij, acht jongens van het Utrechts Studenten Corps, sinds 2012 in een nieuw huis in de Wittevrouwenbuurt, op de Griftstraat 46bis. Het is een mooi huis, dicht bij de binnenstad en in een rustige buurt. Het huis is helemaal opgeknapt en studentklaar gemaakt vlak voordat we er in konden komen, waardoor we nu van alle gemakken zijn voorzien. Tijdens het hele proces heeft het G.E.R.U. ons bijgestaan. Niet alleen hebben ze voor ons, in samenwerking met een investeerder, het pand gerealiseerd, maar ook hebben ze ons geholpen met het uitzoeken van fijne huisgenoten. Als er onderhoud aan het huis moet worden gepleegd, kunnen wij bij de jongens van het G.E.R.U. aankloppen om ons van hulp te voorzien.

Griftstraat_46bis.jpg
Griftstraat 46