Wat is het G.E.R.U.?

Bent u niet bekend met het G.E.R.U.? Graag raad ik u aan om de onderstaande tekst te lezen. Hierdoor raakt u op de hoogte van onze structuur, doelen en mogelijkheden binnen de vastgoed in en rondom Utrecht. 

GERU_Logo_2.jpg

Wat is het belang van het G.E.R.U.?

Het Gezelschap tot Exploitatie en Realisatie van Utrechtse Corpshuizen (GERU) bestaat binnen het Utrechtsch Studenten Corps om leden te ondersteunen en investeerders bij te staan bij het vinden van een geschikt (studenten)huis. Sinds 2011 is het GERU actief en heeft door de jaren heen een verscheidenheid aan leden en investeerders geholpen. Dit doen wij met één voornamelijk doel; meer studentenwoningen creëren voor leden van het USC met als doel om op lange termijn Corpshuizen te creëren en vervolgens te waarborgen. Het doel op lange termijn betreft zoveel mogelijk leden van onze Studentenvereniging huisvesting te bieden in de mooiste studentenstad van Nederland, wetende Utrecht.  

Op dit moment vindt 60% van de Leden een Corpshuis binnen 81 huizen. Zeker de afgelopen jaren is het aantal huizen sterk gestegen, wat een erg goede ontwikkeling is. Zo zijn er ongeveer 480 leden die geen Corpshuis hebben. Het GERU wil dit aantal zo snel mogelijk verkleinen door het opzetten van meer Corpshuizen.

De Gemeente Utrecht die vrijwel geen omzettingsvergunningen afgeeft en investeringspartijen die de van oudsher studenthuizen als studio’s verhuren verhinderen dit proces. Om die reden grijpt het GERU iedere kans aan die er voorbijkomt om het aantal woonplekken te vergroten. Hiervoor komen wij ook graag met u in contact wanneer u hierin iets zou willen betekenen/bijdragen.

Het GERU kan op verschillende manieren potentiële investeerders helpen bij het proces tot realisatie van een Corpshuis. Zo kunnen wij helpen bij de zoektocht naar geschikte huizen, advies geven omtrent vergunningen, mede-investeerders zoeken en het huis vullen met nieuwe bewoners. Dit alles met als doel het proces van investeren in een studentenhuis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ook helpt het GERU de leden van het USC door huiszoekende bij te staan in de zoektocht naar een vaste plek in Utrecht. Dit doen we onder andere door huizen en leden met elkaar in contact te brengen. Ook helpen we huizen wanneer zij problemen ondervinden met hun huisbaas, regelgeving of enkel vragen. 

Het GERU wordt ondersteund door een Raad van Advies (RvA) en daarnaast onderhouden wij veel contact met betrokken reünisten om hun ervaring mee te nemen in onze besluiten. Mocht u hier ook aan willen bijdragen komen wij graag met u in contact. Onder het kopje Investeren kunt u uw contactgegevens achterlaten en/of vindt u de contactgegevens van het GERU. Indien u geïnteresseerd bent of vragen heeft, hopen wij dat u ons altijd weet te bereiken. Op deze manier kunnen wij beter en efficiënter werken naar ons uiteindelijke doel;  het waarborgen en realiseren voor nog meer Corpshuizen!