Wat studenten moeten en kunnen doen

Veel studenten bezochten in de afgelopen dagen nog meerdere borrels, café’s en huisfeesten, terwijl de verspreiding van het coronavirus exponentieel toeneemt. Alleen wanneer al het sociale contact zoveel mogelijk wordt vermeden, kunnen we ervoor zorgen dat het coronavirus beheersbaar blijft (oproep: ga niet naar feestjes). Zorg dat je zelf niet wordt besmet noch anderen besmet.

Wat moeten wij als studenten doen?

Studentenhuizen
Studentenhuizen moeten verdergaande maatregelen nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit betekent concreet: 

  1. Alle huisgenoten dienen zoveel mogelijk thuis te blijven;

  2. Doe met maximaal 2 personen inkopen;

  3. Vermijd al het sociale contact zoals borrels, huisfeesten, terrassen etc, maar ook (persoonlijke) afspraken met anderen, ook al blijven die anderen zelf ook zoveel mogelijk thuis;

  4. Als een huisgenoot klachten vertoont (koorts, kortademigheid, benauwdheid, hoesten), dient iedereen in een volledige isolatie te blijven tot minimaal 14 dagen nadat de huisgenoot die als laatste klachten heeft gehad geen symptomen meer vertoont. 

Persoonlijk

  1. Heb je klachten (koorts, kortademigheid, benauwdheid, hoesten) en maak jij je zorgen over je gezondheid? Neem dan telefonisch contact op met de huisarts en meld dit via rector@usc.nl;

  2. Hygiëne: was regelmatig je handen met water een zeep, raak zo min mogelijk je gezicht aan, nies en hoest in de binnenkant van de elleboog en schud geen handen;

  3. Overtuig anderen (vrienden, familie) om sociale contacten te vermijden;

  4. Houd de adviezen en berichtgeving van het RIVM en de GGD regio Utrecht in de gaten.

Wat kunnen wij als studenten doen?

Prioriteit is aldus om sociale contacten te vermijden. Mocht je hiernaast zelf actief willen helpen, dan kun je bij vitale instanties (veilig!) hulp bieden waar gewenst. Wij zijn momenteel in contact met onder andere de GGD, het Sint Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht om te peilen waar de hulp het meest nodig is. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen. 

Daarnaast krijgen wij dagelijks verzoeken om hulp op kleinere schaal te bieden, zoals oppassen op kinderen van artsen en bellen met ouderen. Mocht je nú al willen bijdragen, volg alle initiatieven via https://www.instagram.com/stichtingsticht/!

Wij willen je vriendelijk doch dringend verzoeken bovenstaand bericht met andere studenten te delen en het advies op te volgen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen