Rondleiding vluchtelingen door leden USC

Rondleiding vluchtelingen door leden USC

Afgelopen zaterdag, 22 februari, organiseerden drie leden van het USC een dag voor de vluchteling in Utrecht. De vluchtelingen werden door taxi’s opgehaald bij het asielzoekerscentrum in Utrecht, waarna zij naar de studentensociëteit op het Janskerkhof werden gebracht. Hier werden de vluchtelingen door de studenten welkom geheten met koffie & thee.

Toen iedereen aanwezig was begon de rondleiding. Deze begon bij het Domplein. Hier werd over de geschiedenis van de Domtoren verteld en is er een rondleiding door de Domkerk gegeven. Daarna is er in de prachtige tuin van de Domkerk een groepsfoto gemaakt. Na de uitleg over de historie hiervan werd de stadswandeling vervolgd naar het academiegebouw, waar de studenten van de Universiteit Utrecht hun diploma in ontvangst mogen nemen. Sommigen van de vluchtelingen vertelden daar trots over hun ambities om engineer of arts te worden. Na de uitleg over het academiegebouw werd de tocht vervolgd naar ‘t Wed, het oude stadshuis, de Oudegracht, de Winkel van Sinkel, de Neude en het oude Postkantoor. Na de rondleiding van ongeveer 1,5 uur sloten we af met een gezellige lunch in de bibliotheek van de sociëteit. Uiteindelijk is er geluncht met bijna veertig man! 

De doelen van de dag; een kennismaking van de vluchtelingen met het centrum van Utrecht, interactie tussen student en vluchtelingen en het hebben van een leuke dag samen, zijn zeker gelukt! Wij kijken terug op een leuke en leerzame dag.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen