Movember 2020

Prostaatkanker is bij Nederlandse mannen de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 11.700 mannen prostaatkanker en overlijden maar liefst bijna 3.000 mannen. Dat zijn acht mannen per dag.

Daarom haalt het Utrechtsch Studenten Corps (USC) dit jaar wederom geld op voor prostaatkankeronderzoek. Het USC is een mannelijke vereniging met betrokken reünisten en is zich bewust van de noodzaak het onderzoek naar deze ziekte te bevorderen. Daarom laten wij in november onze snorren staan en organiseren we allemaal acties die bijdragen aan het prostaatkankeronderzoek in het UMC Utrecht!

Ook dit jaar, ondanks de omstandigheden en een gesloten vereniging, zetten alle leden zich in om een mooie bijdrage te leveren. Neem een kijkje op de Instagrampagina 'movember_usc' en bekijk de teampagina's op dit platform voor de mooiste foto's en acties die onze leden gezamenlijk ondernemen! Zo worden er prijzen als een snorfiets, snorkel en een scheermesset uitgereikt voor de mooiste snorrenfoto en het grootst opgehaalde bedrag. Ook vragen wij de huizen om €0,10 te doneren per biertje dat zij thuis drinken, waar zij dit normaliter op de vereniging zouden doen gedurende de maand november. 

Ook jij kunt helpen door een donatie te doen, dit initiatief te delen, of zelf een pagina aan te maken om geld op te halen. Mede namens de onderzoekers in het UMC Utrecht, alvast heel hartelijk dank!

Wilt u een kijkje nemen hoe de actie ervoor staat? Ga dan naar de volgende links:

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen