Het nieuwe initiatief vanuit het USC: Utrecht Union

Het nieuwe initiatief vanuit het USC: Utrecht Union

Afgelopen jaar heeft een groep enthousiaste studenten de  Utrecht Union opgezet. De Utrecht Union is een nieuw studenteninitiatief voor en door Utrechtse studenten geïnspireerd door gelijknamige initiatieven uit Cambridge (klik voor video), Oxford en Yale.
De Utrecht Union wil studenten in aanraking laten komen met excentrieke mensen en unieke perspectieven en bestaat om studenten te laten realiseren dat er een enorme variëteit is in opvattingen en denkwijzen. Zoiets is vaak onderbelicht binnen je eigen, vertrouwde bubbel. Zo worden er interviews georganiseerd met spraakmakende sprekers over onderwerpen die studenten aanspreken en op een leuke manier hun bewustzijn vergroten.

Tijdens hun evenementen worden er grote thema’s aangesneden die relevant zijn voor studenten in hun dagelijks leven. Afgelopen jaar heeft de Utrecht Union journalist Sander Schimmelpenninck (aftermovie) en cabaretier/presentator Arjen Lubach (foto's) live geïnterviewd, en door podcasts ondernemer Mark de Lange, topeconoom Barbara Baarsma en hockeyster Eva de Goede (spotify) gesproken. Dit jaar gebruiken zij een aangepast interview format; zo interviewden zij eerder Splinter Chabot (interview) en nu tijdens de Utrecht University Carrieredag UU topfotograaf Jimmy Nelson!

We zijn trots dat dit initiatief binnen het Utrechtsch Studenten Corps is ontstaan en zien uit naar de volgende evenementen!

 Voor meer informatie:

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen