Digitale Kennismakingstijd 2020: actie Stichting 't Sticht

Op donderdag 13 augustus 2020 is de digitale Kennismakingstijd van het Utrechtsch Studenten Corps van start gegaan. Tijdens deze digitale Kennismakingstijd maken aspirant-leden kennis met de vereniging, met de leden en met elkaar middels verschillende ludieke opdrachten. Hoewel dit uiteraard geen ideale omstandigheden zijn, kunnen wij met trots mededelen dat wij wederom hebben kunnen rekenen op de tomeloze inzet van onze leden.

Afgelopen jaar heeft Stichting ’t Sticht, namens de UVSV en het USC, wederom een maatschappelijke meerwaarde geleverd aan de stadsbewoners van Utrecht. Voorbeelden hiervan zijn uitjes die zijn georganiseerd met jonge kinderen uit achterstandswijken, diners voor eenzame ouderen en een groots benefietfeest op PHRM ten behoeve van een goed doel. Deze stichting heeft de verschillende goede doelen initiatieven van onze verenigingen onder één noemer gebracht en verder uitgebreid met vrijwilligersprojecten en jaarlijks terugkerende evenementen. Ook gedurende deze coronavirus bewijst de stichting hoe belangrijk het werk is dat zij en daarmee wij, leden van het USC, verrichten.

Tijdens de digitale Kennismakingstijd kwam deze proactieve aanpak wederom tot uiting. 282 aspirant-leden van het USC zijn gevraagd om ieder 7 ansichtkaarten te schrijven aan eenzame ouderen (1.974 brieven). De Stichting is immers goed op de hoogte van het feit dat dit een enorm probleem is in de stad Utrecht, juist nu. Deze ansichtkaarten bevatten opbeurende verhalen, stukken poëzie, zakjes bloemzaden voor een meer fleurige omgeving en al hetgeen ten goede komt aan de eenzaamheid onder ouderen. 

Stichting ’t Sticht: veel dank voor dit mooie initiatief! Laat het anderen inspireren om aan deze bizarre omstandigheden een positieve draai te geven.